Rotterdam in a Box

We streven er voortdurend naar om positiviteit te verspreiden. We bieden lokale ondernemers een extra afzetmarkt, bezorgen geluksmomenten aan de ontvangers van onze Boxen wanneer ze al het lekkers zien, en dragen bij aan goede doelen zoals de Voedselbank. Bovendien willen we een extra sociale bijdrage leveren door samen te werken met sociale werkplaatsen.

Trotse ondernemers in de spotlight!

‘Combinatie van start en afgaan winkels’

In 2017 begonnen twee broers aan het initiatief van City in a Box met de missie om ondernemers in de spotlight te zetten én de locals kennis te laten maken met al het lekkers dat de stad te bieden heeft. Hieruit voort kwamen de lekkerste en meest originele Kerstpakketten van de stad! Sindsdien verzamelen we de lekkerste ambachtelijke producten van lokale bodem in onze boxen.

Naast het steunen van lokaal ondernemerschap willen we ook graag lokale werkgelegenheid steunen. Hierdoor hebben we er voor gekozen onze pakketten in te laten pakken op sociale werkplaatsen. Het houdt namelijk niet op bij het simpelweg verzamelen van lekkere lokale producten. We willen graag een steentje bijdragen aan de werkgelegenheid onder de toppers die nèt iets minder makkelijk aan een baan komen.

Lokale partners

Hoeksche Chips

Hoeksche Chips is een chips bedrijf. Het chips wordt vers gemaakt op een boerderij. Iedere dag bakken ze de chips vers in 100% zonnebloemolie. Ze gebruiken alleen natuurlijke producten en geen kunstmatige kleur,- geur en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Het wordt alleen gemaakt door duurzame geteelde aardappelen, daardoor hebben ze ook elk seizoen een andere smaak voor de chips.

De Rotterdamsche Oude

Tijd heeft een bijzonder effect op (Rotterdamse) oude kaas. Tijd zorgt er namelijk voor dat De Rotterdamsche Oude kaas zijn werk kan doen. Belangrijk is dat kaas de tijd heeft om in ideale omstandigheden te rijpen. Alleen dan krijgt De Rotterdamsche Oude de heerlijke aroma’s, uitgesproken smaken en het unieke karakter. En dat proef je. Sinds hun begin hebben ze het assortiment uitgebreid met allerlei Rotterdamse specialiteiten. Heb je zelfs al hun kaasbolletjes geproefd?

Kaapse Brouwers Rotterdam

Kaapse Brouwers is een Rotterdams bedrijf dat heerlijke speciaalbier produceert. Een bekende: Kaapse Karel. De Kaap is een bijnaam van de Rotterdamse wijk Katendrecht, waar het bedrijf opgericht is. Sindsdien is Kaapse Brouwers uitgegroeid tot een echte naam. Te koop bij veel horecazaken en natuurlijk te vinden in een Rotterdam in a Box.

Rott. Brouwers

Rott. brouwers is een bierbrouwerij uit Rotterdam. Ze ontwikkelen craft beer voor mensen om te genieten van het leven en het moment. Hun focus ligt op het brouwen van moderne en stoere bieren, met name naar Engels en Amerikaans voorbeeld.

Rotterdammertjes

Rotterdammertjes is een bedrijf dat verschillende soorten snoep, boeken, pakketten en nog veel meer verkoopt. Het zijn allemaal producten uit Rotterdam die zijn gemaakt door hardgekookt suikerwerk. Er worden uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en natuurlijke kleur- en smaakstoffen gebruikt.

Luid Fruit

Luid Fruit is een bedrijf wat heerlijke Rotterdamse appelsap maakt. Luid Fruit maakt sap met karakter voor serieuze liefhebbers van klein tot groot. Met passie geperst en als toevoeging alleen wat warmte zodat jij extra lang kan genieten. Ons appelsap is gemaakt van 100% Nederlandse appels.

Zeemansboter

Zeemansboter is een Rotterdams bedrijf wat pindakaas maakt. Zeemansboter pindakaas is een pure pindakaas. Gemaakt van 99.8% biologische pinda’s en een beetje zeezout.

Sancho's Nuts

Sancho’s Nuts. Sancho is een eigenwijze pindaboer uit Peru die heerlijke nootjes en pinda’s verkoopt in blik. De noten komen uit de bergen van Zuid-Amerika. Daar zijn 3 heerlijke smaken uitgekomen namelijk Dry Roasted, Honey Salt en Spiced Mix.

Hottie Sambal

Hottie sambal is een bedrijf dat sambal maakt en verkoopt wat gemaakt word door producten van Nederlandse bodem. De productie ging van start in haar eigen keuken, maar deze werd al snel te klein. Gelukkig kon zij terecht in de restaurantkeuken van een vriend. In 2006 betrok zij haar eigen productieruimte en in 2009 ging ik naar een kleine fabriek.

RAM Cider

RAM Cider is een bedrijf wat gespecialiseerd is in appelcider. In 2015 gestart door vrienden met passie voor échte appelcider. Omdat het beter kan. Onze ciders zijn 100% natuurlijk, gemaakt van Hollandse appels. Met de hand geperst, gerijpt en gebotteld.

Maasstroompjes

Maasstroompjes is een bedrijf wat Rotterdamse koekjes maakt sinds 1934. In 1934 bedacht de Rotterdamse banketbakker G. Slob de Maasstroompjes en won hiermee de prijs voor Hét Rotterdamse koekje. Door de oorlog raakte het koekje in de vergetelheid, maar in 2013 heeft de kleindochter van banketbakker Slob het koekje naar origineel recept weer op de markt gebracht.

Bakkers Werkplaats

Bakkers Werkplaats is een bakkerij waar je heerlijk brood, taart en koek kan kopen. Mensen die hier werken krijgen meestal niet de kans bij een ander bedrijf omdat ze beperkt zijn, maar bij ons krijgen ze wel een kans. Bij ons koop je dus niet alleen brood en heel veel lekkers, je draagt ook bij aan kansen voor dit team van bijzondere bakkers. Kom gerust eens langs in onze winkel!

010 Vodka

010 vodka is een bedrijf wat heerlijke wodka maakt. Deze fluweelzachte vodka met karakter drink je met je maten in de mix of puur met een blokje ijs. De kolomdistillatie van de hoogste kwaliteit graanalcohol maken ‘m zacht. Dat ‘ie niet is gefilterd geeft hem dat rauwe Rotterdamse randje.

Pineut

Pineut is een bedrijf wat heerlijke likeuren maakt. Alle producten van Pineut zijn lekkere en sociaal inclusieve zelfmaak (DIY) cadeaus. Voor jezelf, of een ander. Om samen van te genieten. Lekker verrassend én handig. Je zet met Pineut met veel gemak de lekkerste hapjes en drankjes op tafel.

GGZ NHN

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Doen we graag tot het uiterste! We laten de Boxen met veel enthousiasme en trots bij GGZ Maatwerk inpakken. Dat gaat nog op de ouderwetse persoonlijke manier, waar we een band opbouwen. Door wederzijdse waardering en opmerkingen zoals “Ik wil jullie een complimentje geven. Ik vind het ontzettend knap dat jullie op zo’n jonge leeftijd zo’n groot bedrijf hebben opgebouwd.” en “We vinden het super leuk om in te pakken”, krijgen wij nog meer energie!

Roads

Zonder Roads geen Amsterdam in a Box. Deze helden zetten zich vol enthousiasme in om de leukste kerstpakketten in te pakken. Roads Print en Pixels is een sociale firma. Er werken mensen met een achtergrond in de GGZ of verslavingszorg die bezig zijn met het hervinden van structuur, dagbesteding of werk.

Netwerk van ondernemers

Sinds 2017 verzorgen we lokale kerstpakketten en relatiegeschenken voor trotse bedrijven. Om zoveel mogelijk te betekenen, hebben we een groot netwerk van lokale ondernemers in steden door heel Nederland.